Tanaan olin aamulla oikein ahkera... Kavelin nimittain tanne patongille kotoa. Osa syy siihen oli et miun pyora oli taalla patongilla, joten ei kylla ollut muutakaan kyytia. No lupasivat tulla hakemaan miut, mut aattelin kokeilla miten hikinen urakka olisi. No olihan se. Lamminta kun on ihan kiitettavasti ja matka ei ole mikaan suorin tai sanottasko et tasaisin. Se alkaa semmoisella ihan hirmuisella nousulla vuorta ylos... ei se pyoralla tunnu ollenkaan niin jyrkalta kun kavellessa.. no mut perille paasin ja ei taida ees kovinkaan monta rakkoa olla jaloissa... Niin kenka valintakin kun oli taas oikein otollinen tommoselle 8 kilsan lenkille vuorta ylos ja alas... Flip flopit... meinas olla aika floppi... ;) No asken kavin jalkahieronnassa joten on jo vahan jalat paremmat... perille kun paasin ni heti alko satamaan, en onneks matkalla kastunut.

Eilen olin sitten kattelemassa Phukettia vahan eri laidalla... lahettiin aamulla Nopin kanssa miun pyoralla ajelemaan, silla oli vapaapaiva ja lupas lahtee nayttamaan miulle paikkoja. Ja halus nayttaa miulle tatinsa helmi myymalat. No ajeltiin ensin sinne ja sitten kaytiin tatia moikkaamassa, tatilla oli kolme eri kauppaa siella, kaikissa oli myynnissa helmia ja simpukoita ja niista tehtyja juttuja niin pitkalle kun vaan mielikuvitus jaksaa riittaa.. Miulla onkin nyt sitten aidot helmet kaulassa, sain lahjaksi aidot helmet, ihan varma en ole ovatko viljellyt vai ihan sukelletut, mut kalliit ne oli kuitenkin. Siis enhan mie niita maksanut, mut uskon et ei ollut ihan muutaman paivan takalaisen palkalla maksettu... 60 egee maksoi samanlaiset, mut ei ihan yhta hyva laatuiset taalla patongilla. Ostin sitten itelleni myos kaksi ranne korua ja Ploylle myos. Ne maksoi yhteensa 1 egen.. ei paha hinta.. niissa on jotain simpukoita tai kiva.. ihan kivat semmoiset. Siella sitten kaytiin myos rantaa tollistelemassa, ja siella oli semmoinen pitka laituri mista oli natit maisemat;) Sielta ajeltiin semmoista taas kerran mutkaista ja vuoristoista tieta eteen pain.. kaytiin kattomassa maisemia suht ylhaalla ja kaytiin myos toisella rannalla. Sit vierailtiin myos akvaariossa ja sielta ajeltiin takaisin tadin kaupalle. Sit tarkoitus oli kayda kattomassa auringon laskua semmoisessa natissa paikassa, mut oli niin pilvista, et ei aurinko sitten nakynyt. Joten vahan aikaa kateltiin maisemia ja mentiin takaisin sinne tadin kaupalle. Siella sukulaiset kovasti koetti houkutella jaamaan barbeque partyille, mut mie sanoin et haluun patongille takaisin. Kyselivat sitten mita mie syon, et seuraavan kerran kun kuulemma menen ni sitten osaavat jarkata miulle ruokaa... joten olettaavat ilmeisesti et olen menossa uudestaan ;) Ja tati oli tietysti kertonut vierailusta vanhemmilla, joten siellakin pitaa kuulemma kayda ;) no en ees tieda missa asuuvat, joten voihan olla etten ehka vieraile ;)...

Illalla lahettiin viela kaikki porukalla syomaan ja sitten mentiin vahan juhlimaan, kaytiin seduksonissa, sinne oli ilmainen sisaanpaasy ja juomia oli 60 senttia -1 ege... joten oli aika kallista... tanssittiin ja vietettiin iltaa melkein kahteen saakka kunnes lahettiin kotia, Jukka ja Nop oli kuskeina, myo Ployn kanssa ei ihan ajokunnossa ;) JA kun tietaa miun periaatteenkin... ja sen tien, ni en ees lahtis yhen kaljan jalkeen ajamaan. no paastiin sitten matkaan, kunnes alkoi satamaan. En ole ikina ollu niin kovassa sateessa... Ihan koski kun sade pisarat paukutti kasiin ja jalkoihin, miulla kun oli tietty toppi, hame ja korkkarit... ja sain niista korkkareista rakonkin jo jalkaan... kun kertoivat miulle, etten kerinny kayda vaihtaa vaatteita enka kenkia, ja flippareissa en baariin halunnu lahtee, ni ostin sitten 4 egen kengat ja laukun... aika kalliit oli, mut joten kuten raaskin ne ostaa!!! Kotia paastya olin aika marka etten sanois. Ja Nop sit tietty vei sen miun pyoran, kun se silla minnuu kuskas... joten aamulla olin pyoraton. Nyt on taas pyora miulla, tosin ei mitaan hajua missa se on kun Nop on sen parkkeerannu tuonne parkkitaloon... no ei siella onneks montaa skootteria ole... ehka 200 :) siinapahan illalla sitten niita tutkiskelen! Tai pitaa pyytaa paikallisopas nayttamaan missa se on.

Sanna, kiitos postista... laitan vastauksen tanne kaikille yhteisesti. Miulle saa laittaa myos sahkopostia, ihan kiva on kuulla kuulumisia vahan henkilokohtaisemmin... mie nyt sit vastaan tanne, ni kaikki voi sitten lukea taalta ja ei tarvii ihan koko paivaa aina netissa istua... Kun se tunti hurahtaa aina niin akkia, nytkin olen ollut jo puolitoista ja mitaan en ole viala saanut aikaiseksi. Niin mitaan erikoista matkabudjettia en oo tehny, tarkoitus ois et rahat vaan riittais... eika loppuis kesken matkan! Nyt mie oon tuhlannu aika paljon, kun oon maksanu isoja ostoksia, kuten puhelin... vuokra, mopon vuokra jne... ne on sitten semmoisia pitemman ajan juttuja... joten niita ei sitten tarvii maksaa kun vasta kuukauden paasta uudestaan. Muuten paivassa kuluu 2-20 egea... riippuu ihan siita mita tekee... jos vaikka tankkaan ja kayn syomassa ja jalkahironnassa se on : bensa 80 senttia, ruoka jos syo kahesti ni vajaat 3 egee juomineen ja hieronta 4-6 egee... sit tietty jos jotain ostaa... tanaan ostin kalliin hameen... maksoi 12 egee... joten tamanpaivan budjetti on aika paha... hieronta 4 egee... ruoka 1,4 egee, juoma 60 senttia, jade 30 senttia... muuta en olekkaan tainnut ostaa... ai niin ostin kavely matkalla vetta 30 senttia... mut eit taalla ihan onneks hirveen kallista ole... eilen ehka tuhlasin koko paivana 5-8 egee... tosin miehan en melkein saanu maksaa mitaan, kun taalla naitten pitaa tarjota... sitten sain vakisin maksettua illalla meidan ruuista puolet... tai siis 4 eggee... 4 hengen ruuat ja oluet... lasku oli yhteensa jotain 12 egee...

Mutta, nyt pitaa taas lahtea tuonne ulos lammittelemaan, kun taalla on hivenen kylma kun on ilmastointi paalla... niin jannaa et taa netti kahvilan pitaja kavi asken ruuat hakemassa ja sitten tietty kutsui miut syomaan, no syovat semmoista papaijaa... jota mie vaan en voi syoda, ei silla et ei ollu nalkakaan... kahesti oon yrittany syoda tuota, mut haiseekin niin pahalle, ni saati sitten maistuu!!! Ihan kuin raakaa kalaa, jotain otokoitahan siina on, mut ne on vissiin ihan meren elavia... mut nyt pitaa menna, terkkuja kaikille tutuille ;)